تومورهای گوش خارجی کدامند؟
در این مقاله از وبسایت رسمی دکتر فرامرز معماری جراح و متخصص گوش و حلق و بینی به بررسی علائم تومورهای گوش خارجی می پردازیم. همان طور که در مطالب قبلی اشاره کردیم گوش خارجی از لاله گوش و کانال گوش تشکیل شده است. لاله گوش و کانال گوش در نهایت به پرده گوش می رسد. گوش خارجی و کانال گوش از پوست ساخته شده اند. بنابراین، هر تومور یا ضایعه ای که روی پوست هر قسمت از بدن ایجاد شود، می تواند روی پوست گوش خارجی و کانال ایجاد شود. تومو یا سرطان گوش اغلب قابل شناسایی هستند. بسیاری از تومورهای گوش باعث از دست دادن شنوایی در هنگام ابتلای بیمار به آنها می شوند که می توان بلافاصله پس از مراجعه به متخصص گوش آنها را شناسایی کرد. گوش خارجی احتمال دارد به یک سری اختلالات مادرزادی یا تومورهای خوش خیم، مانند تومورهای عروقی، منفورمیشن های عروقی ولیدی، همانژیوم و… مبتلا شود.
آشنایی بیشتر با تومور گوش خارجی
تومورهای گوش خارجی و تومورهای ناحیه گیجگاهی از جمله تومورهای حساسی هستند که به دلیل مجاورت با مغز باید با دقت و حساسیت زیادی عمل شوند. تومورهای گوش معمولاً به صورت توده های سفید ظاهر می شوند. ناحیه اطراف تومور معمولا برداشته و تخلیه می شود. همچنین این تومورهای گوش در مجرای گوش رشد می کنند و بیمار ممکن است ترشح از مجرای گوش و درد گوش را تجربه کند. متخصص گوش و حلق و بینی در صورت بروز عفونت های مکرر گوش معاینات لازم را انجام می دهد.
انواع تومورهای گوش کدامند؟
گوش خارجی ما از پوست، غدد عرق و غدد تولید کننده جرم گوش تشکیل شده است. بنابراین، پوست گوش و همچنین زائده هایی که جرم گوش تولید می کنند، می توانند به تومورها آلوده شوند. تومورهای کانال گوش و پوست گوش شامل سه نوع اصلی تومور هستند. این تومورها شامل تومورهای سلول های اسکوآموسل یا SCC ، تومورهای سلول های بازالسل یا BCC و همچنین ملانوما هستند.
علائم تومور گوش خارجی
ابتدا باید توجه داشت که علائم و نشانه های تومور گوش خارجی به منشا تومور بستگی دارد، اما برخی از علائم تومور گوش عبارتند از:
- از دست دادن شنوایی و داشتن وزوزگوش
- التهاب یا عفونت مکرر گوش.
- انسداد بینی یا گرفتگی بینی
- خونریزی بینی
- ترشح مایع از گوش
- وجود توده یا جسم سخت در کانال گوش
- درد یا بی حسی صورت
- داشتن سردرد
- اختلال بینایی
- و…
تشخیص تومورهای گوش خارجی
برای تشخیص، دکتر فرامرز معماری، جراح گوش خوب در تهران ممکن است، که از شما نمونه برداری یا بیوپسی سرپایی بگیرد و بعد از آن سی تی اسکن و آزمایش های مختلف برای یافتن تومور در شما انجام شود. سپس پزشک پس از تشخیص بیماری، عمل جراحی را برای درمان بیماری انجام می دهد. علاوه بر درمان جراحی، بسته به اندازه تومور، پزشک ممکن است رادیوتراپی بعد از عمل را توصیه کند.
درمان تومور گوش خارجی
این تومورها اغلب با جراحی کاملاً حذف می شوند. با این حال، بیشتر تومورهای گوش خارجی آنقدر کوچک هستند که ممکن است نیازی به درمان فوری نداشته باشند. درمان تورمور های گوش خارجی به اندازه تومور، سن بیمار، سلامت عمومی و ترجیحات بستگی دارد و ممکن است شامل جراحی، پرتودرمانی و… باشد.
1.جراحی
جراحی برای تومورهای بزرگ ممکن است با آسیب احتمالی شنوایی، تعادل و عصب صورت همراه باشد. برای بیماران مبتلا به تومور گوش خارجی کوچک، جراحی و رادیوتراپی به یک اندازه موثر هستند. پزشکان همچنین ممکن است پرتودرمانی را برای درمان بیماران مسن توصیه کنند.
2.جراحی رادیولوژی
یکی دیگر از گزینه های درمانی، رادیولوژی است که از پرتودرمانی متمرکز برای کوچک کردن تومور یا محدود کردن رشد آن استفاده می کند. درمان جراحی رادیولوژیک می تواند یک روش درمانی کلی یا چندین روش درمانی کوچکتر باشد. رادیواکتیو (FSR) با حفظ شنوایی و قدرت، درجه بسیار بالایی از کنترل را ارائه می دهد.
3.نظارت بر تومور گوش
برای برخی از تومورهای صوتی با رشد آهسته، این روش ممکن است قابل قبول باشد. این یک درمان رایج برای افراد مسن یا بیمار با علائم خفیف است. همچنین برای افرادی که خطرات درمان آنها بیشتر است یا تومور آنها در طول زندگی رشد نمی کند بسیار مناسب است.
توده های لاله گوش و درمان آنها
توده های لاله گوش معمولاً به دلیل کیست های کاملاً خوش خیم ایجاد می شوند. دو راه اصلی برای درمان توده های لاله گوش وجود دارد:
- برداشتن کل کیست و پوشش آن با جراحی
- آسپیراسیون سوزنی برای برداشتن محتویات کیست
بهترین درمان برای از بین بردن کیست لاله گوش شامل یک عمل جراحی سریع است که تحت بی حسی موضعی انجام می شود. ابتدا یک ماده بی حس کننده موضعی به توده لاله گوش تزریق می شود و سپس برش کوچکی ایجاد می شود تا کیست نمایان شود و سپس به طور کامل آن را خارج کند. کیستهای فلوکولانت معمولاً وجود مایع داخلی را نشان میدهند و گاهی اوقات میتوانند به طور موثر با سوزن و سرنگ بدون نیاز به برش جراحی تخلیه شوند. برداشتن کامل کیست و پوشش داخلی آن با جراحی خطر عود را کاهش می دهد. آسپیراسیون با سوزن برای کیست گوش سریع و آسان است، اگرچه این روش درمانی احتمالاً باعث بهبودی کیست می شود. اکثر کیست های خوش خیم لاله گوش خود به خود ناپدید می شوند. با این حال، توجه به تغییرات در اندازه کیست و وجود ویژگی های مرتبط مانند خونریزی و پوسته پوسته شدن مهم است. در چنین مواردی به شما توصیه می کنیم برای تشخیص صحیح با پزشک متخصص مشورت کنید.
کلام آخر
تومورهای گوش می توانند با فشار بر روی اعصاب گوش باعث کاهش شنوایی یا از دست رفتن کامل شنوایی گوش شوند. بنابراین بسته به شرایط تومور، پزشک متخصص روش درمانی را به بیمار پیشنهاد می کند.