7 دلیل خارش گوش چیست؟
خارش گوش یکی از مشکلات رایجی است که اکثر افراد با آن مواجه هستند. اما جالب است بدانید که خارش گوش نمی تواند آسیب جدی مانند کم شنوایی ایجاد کند. گوش اگرچه در مقایسه با دست ها، پاها، بازوها و … قسمت بسیار کوچکی از بدن است، اما پر از عصب های حساس است. در نتیجه، این عارضه بسیار شایع است. گوش های شما ممکن است خارش کند زیرا بسیار حساس هستند. با این حال، خارش در گوش می تواند از علائم بیماری های دیگر باشد. با درک برخی از علل این مشکل، می توانید راه هایی برای کاهش آن بیابید. اما آنچه خطرناک است و برای انسان مشکلات جدی ایجاد می کند، قرار دادن اجسام خارجی در گوش است. اما اینکه چه عواملی باعث خارش گوش می شوند، در ادامه با وبسایت دکتر فرامرز معماری همراه باشید تا به این بحث بپردازیم.
خارش گوش نشان دهنده چه بیماریهایی است؟
این عارضه در فصل بهار بیشتر دیده می شود که ممکن است نشان دهنده آلرژی و حساسیت به برخی مواد باشد. همچنین برخی افراد ممکن است به گوشواره، رنگ مو، هدفون و… واکنش نشان دهند. اما باید این نکته را نیز در نظر گرفت که خارش در گوش گاهی می تواند ناشی از بیماری های باکتریایی و قارچی ناشی از عفونت باشد.
علائم خارش گوش چیست؟
خارش گوش اغلب یک تحریک آزاردهنده است. ممکن است فکر کنید که خاراندن گوش با یک جسم نوک تیز یا خالی کردن آن با گوش پاک کن باعث می شود احساس بهتری داشته باشید. اما اگر علت خارش بیماری یا آلرژی باشد، وضعیت را بدتر خواهید کرد.
دلایل خارش گوش چیست؟
خارش گوش می تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود. برخی از این دلایل عبارتند از:
1.خشکی پوست
اگر گوش شما به اندازه کافی جرم گوش تولید نکند، پوست گوش خشک و خارش می کند. جرم گوش اثر مرطوب کنندگی دارد و کمبود آن می تواند باعث یا خارش گوش شود.
2.اگزمای کانال گوش
این زمانی اتفاق می افتد که پوست اطراف و داخل گوش ملتهب می شود. این شرایط می تواند نتیجه واکنش آلرژیک به مواد خاصی باشد (به عنوان مثال، واکنش آلرژیک به مواد یا فلزاتی مانند گوشواره). نوع دیگر اگزما اگزمای شنوایی است که علل ناشناخته ای دارد.
3.عفونت گوش
عفونت گوش می تواند باعث درد و و بروز این مشکل شایع شود. این نوع عفونت در اوتیت خارجی (گوش درد) و غواصی (شرایطی که مجرای گوش خارجی ملتهب می شود) شایع تر است. عفونت همچنین می تواند منجر به تورم و التهاب شود.
4.استفاده از سمعک
سمعک می تواند آب را در گوش جمع کند یا باعث واکنش آلرژیک شود. سمعک هایی که به درستی جا نمی شوند می توانند به نواحی خاصی از گوش فشار وارد کنند و باعث خارش شوند.
5.بیماری پسوریازیس یا صدفک
پسوریازیس یک بیماری پوستی است که باعث ایجاد بثورات قرمز روی پوست می شود. پسوریازیس عمدتاً در نواحی قابل مشاهده بدن مانند زانوها رخ می دهد، اما می تواند در داخل گوش نیز رخ دهد.
6.عادات رفتاری نادرست
یکی دیگر از دلایل بروز این عارضه ، عادت به دستکاری گوش است. افرادی هستند که عادت دارند به طور مرتب گوش های خود را تمیز کنند یا در گوش خود کف و لوسیون بریزند. نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که جرم گوش از خارش گوش جلوگیری می کند، وقتی موم بیش از حد و مداوم تمیز شود، محیط داخل گوش خشک می شود که باعث خارش زیاد می شود.
7.گوش شناگر
اگر آب در گوش جمع شود، می تواند باعث اوتیت حاد خارجی شود. این بیماری به عنوان گوش شناگر نیز شناخته می شود. زیرا اغلب در گوش شناگران دیده می شود. باکتری ها در آب گیر می کنند، تکثیر می شوند و می میرند. گوش شناگر می تواند آسیب جدی ایجاد کند.
خارش گوش چگونه درمان می شود؟
این مشکل معمولاً به دلیل مشکل در سلامت پوست گوش ایجاد می شود. بسته به اینکه چه چیزی باعث وجود این عارضه شده است، درمان متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال:
اگر خارش گوش شما نتیجه یک واکنش آلرژیک باشد، از محصولاتی که گوش را تحریک می کنند اجتناب کنید. این شامل گوشواره های جدید و محصولات مراقبت شخصی است. همیشه قبل از ریختن پماد یا قطره در گوش با پزشک خود مشورت کنید. همچنین اگر گوش آسیب دیده است، نباید از پماد یا قطره استفاده کنید، مگر اینکه پزشک آن را توصیه کند. یک متخصص پزشکی معمولاً درمان های زیر را توصیه یا تجویز می کند:
- پماد آنتی بیوتیک
- روغن بچه برای نرم کردن پوست
- یک کرم استروئیدی موضعی که التهاب را کاهش می دهد، مانند کرم هیدروکورتیزون 1٪ یا کرم بتامتازون 1.1٪.
- محلول رقیق مانند الکل، اسید استیک یا پراکسید هیدروژن
اگر گوش شما با درجه حرارت بالا خارش می کند، یا گوش خونریزی یا چرک دارد، ممکن است پزشک آنتی بیوتیک برای درمان عفونت تجویز کند. برای تمیز کردن گوش بهتر است به پزشک مراجعه کنید.
پیشگیری از خارش گوش
مهمترین چیزی که باید به آن توجه کنید این است که تمیز کردن گوش ضروری نیست. بنابراین از دستکاری و تمیز کردن گوش به خصوص با اجسام خارجی خودداری کنید. از قرار دادن دست در گوش خودداری کنید. اگر از هدست تلفن همراه استفاده می کنید، سعی کنید آن را نیز ضدعفونی کنید تا دچار عفونت گوش نشوید. افراد می توانند با اجتناب از موارد زیر احتمال این عارضه را کاهش دهند:
- گوش پاک کن
- گیره موی سر
- خلال دندان
- مداد
- شمع گوش
سخن پایانی
اگر از خارش مداوم گوش رنج می برید، باید به پزشک مراجعه کنید تا علت اصلی آن را پیدا کنید. ممکن است بتوانید خارش را در خانه با استفاده از چند قطره روغن بچه یا روغن زیتون تسکین دهید. داروهای بدون نسخه نیز می توانند موثر باشند. به طور کلی این مشکل در هر سنی ممکن است رخ دهد. شدت علائم و دلایل بروز آن متفاوت است. همانطور که اشاره شد؛ با دست یا اشیاء خارجی گوش را لمس نکنید، زیرا ممکن است باعث تشدید این عارضه شود. اگر گفته شده در این مطلب را دارید بدون اتلاف وقت به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.