سنگینی گوش چیست و چگونه آن را درمان کنیم؟
سنگینی گوش یک اصطلاح عامیانه برای کاهش شنوایی است. کم شنوایی جزئی یا کامل را ناشنوایی می گویند. کم شنوایی می تواند در یک یا هر دو گوش رخ دهد.
کاهش شنوایی از خفیف تا عمیق متغیر است. کم شنوایی عمیق به این معنی است که بیمار ناشنوا است. افزایش وزن به هر دلیلی و در هر سنی ممکن است رخ دهد. اما صدای زنگ در گوش در افراد بالای 60 سال شایع است.
پیر گوشی یکی از مواردی است که می تواند باعث گوش درد شود. در ادامه این مقاله در مورد گوش درد و نحوه درمان آن صحبت خواهیم کرد.
انواع کم شنوایی
سنگینی در گوش پس از کاهش شنوایی رخ می دهد. بسته به نوع کم شنوایی، علائم و شدت وزن در گوش متفاوت است. سه نوع اصلی کم شنوایی عبارتند از:
از دست دادن شنوایی
شایع ترین کم شنوایی دائمی کم شنوایی حسی عصبی است. علت این بیماری آسیب به سلول های مویی داخل حلزون گوش یا عصب شنوایی است. در بیشتر افراد کم شنوایی حسی عصبی منجر به گوش درد می شود.
کم شنوایی تطبیقی
کم شنوایی ناشی از اختلال عملکرد گوش خارجی و میانی یا انسداد مجرای گوش، یعنی توده گوش که مانع از رسیدن صدا به پرده گوش می شود، کم شنوایی رسانایی نامیده می شود. این نوع کم شنوایی یا دائمی یا موقتی است.
کم شنوایی مختلط
زمانی که فردی هر دو نوع کم شنوایی داشته باشد به آن کم شنوایی مختلط می گویند.
سنگینی گوش چقدر شایع است؟
به طور متوسط، 16 درصد از افراد مسن کم شنوایی دارند. بروز این اختلال در مردان بیشتر است. در واقع هیچ درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد. اما علائم و نشانه های بیماری تا حدودی قابل درمان و پیشگیری است.
نشانه های سنگینی گوش چیست؟
علائم و نشانه های سنگینی گوش به نوع، علت و شدت کم شنوایی مرتبط است. علائم سفتی گوش شبیه علائم پیری است. اکثر افراد مبتلا به وزوز این علائم را تجربه خواهند کرد.
- محدودیت در درک مکالمات روزمره
- با وجود شنیدن صداها صداها را درک نکنید
- صدای دستگاه های صوتی را افزایش دهید.
- درخواست های مکرر برای تکرار مکالمات
- صداهای ملایم مانند آواز پرندگان شنیده نمی شود
- امتناع از زندگی در جامعه
- احساس خستگی بعد از صحبت با مردم
- مشکل بزرگ در برقراری ارتباط در موقعیت های پر سر و صدا.
- وزوز گوش یا وزوز گوش
علت های سنگینی گوش
بر اساس اطلاعات سایت MedicalNewsToday دلایل زیادی برای گوش درد وجود دارد. تعیین علت کم شنوایی و گوش درد می تواند به روند درمان کمک کند. عوامل زیر می توانند باعث گوش درد شوند. اینها هستند:
- داروهای خاص، مانند داروهای گوش
- زخم یا زخم روی سر
- مریضی منیر
- آترواسکلروز
- بیماری خودایمنی
- نوروم آکوستیک
چه عواملی احتمال گوش درد را افزایش می دهد؟
سنگینی گوش و عدم درمان به موقع منجر به مشکلاتی در زندگی فرد می شود. عوامل متعددی احتمال سنگین شدن گوش های شما را افزایش می دهد. این عوامل می توانند باعث کاهش شنوایی تدریجی یا ناگهانی شوند. این است:
- سن بالای 60 سال
- قرار گرفتن طولانی مدت در محیط های شلوغ و پر سر و صدا
- تاریخچه سیگار کشیدن
- سابقه خانوادگی بیماری های ژنتیکی همراه با کم شنوایی
- شما بیماری قلبی یا دیابت دارید
راه های تشخیص گوش شدید
با کمک اتوسکوپ، پزشک شروع به بررسی کانال و پرده گوش می کند. در برخی موارد، انسداد گوش خارجی باعث سنگینی گوش می شود.
تشخیص دقیق وزن گوش و کاهش شنوایی با استفاده از روش های مختلف شنوایی سنجی انجام می شود اکثر آزمایشات در یک اتاق جداگانه با هدفون انجام می شود صداهای مختلفی در هدفون پخش می شود شنوایی شناس از شما می خواهد که به صداهای آرام پاسخ دهید این روش شنوایی سنجی تون خالص نامیده می شود
تست شنوایی سنجی آسان، بدون دردسر و مهمتر از همه بدون درد است. در برخی موارد، آزمایش تمپانومتری ممکن است ضروری باشد. تست تمپانومتری عملکرد گوش بیمار را ارزیابی می کند.
در نهایت نتایج این آزمایشات به پزشک داده می شود. پزشک با بررسی نمودار شنوایی، نوع و شدت کم شنوایی شما را تعیین می کند.
درمان قطعی سنگینی گوش
هیچ درمان قطعی برای کم شنوایی وجود ندارد. روش های درمانی که امروزه استفاده می شود. آنها فقط شرایط شنوایی را بهبود می بخشند. این به معنای بهبود کامل شنوایی نیست. سه راه برای درمان سنگینی گوش وجود دارد. آنها عبارتند از:
- شنوایی
- نصب فیبر کربن
- سیستم های کاشت استخوان
- پیشگیری از کشیدگی گوش
- جلوگیری از کشیدگی گوش
در بیشتر موارد، فشار گوش به دلیل عدم محافظت از گوش در برابر صداهای بلند و طولانی است. اگرچه وزوز گوش یکی از شایع ترین بیماری های گوش در سنین بالا است. چندین راه برای جلوگیری از این وجود دارد.
اولین قدم محافظت از گوش در برابر صدای زیاد است. برخی از مشاغل، مانند ساخت و ساز، محیطی پر سر و صدا دارند. استفاده از هدفون و بلندگوهای مخصوص صدا را بسیار افزایش می دهد. البته به این نکته توجه کنید که گوش و گوش بند به خوبی کل گوش را بپوشاند.
خطرات عدم درمان وزن گوش
امروزه عواقب عدم درمان بارداری در گوش بر هیچکس پوشیده نیست. پرهیز از درمان کم شنوایی علاوه بر آسیب جسمی باعث آسیب روانی نیز می شود. افرادی که از درمان امتناع می کنند اغلب منزوی و افسرده هستند.
عدم استفاده از سمعک باعث اختلال در شنوایی می شود. از کار انداختن بخشی از مغز احتمال ابتلا به زوال عقل یا بیماری آلزایمر را افزایش می دهد.
سنگینی گوش در کودکان
کم شنوایی ناشی از سنگین گوش می تواند در هر سنی رخ دهد گوش دادن خوب پایه و اساس ارتباطات گفتاری، رشد اجتماعی و موفقیت تحصیلی است. عواقب مخرب تری نسبت به بزرگسالان خواهد داشت.
درمان گوش درد در کودکان به علت آن بستگی دارد. کاهش شنوایی در کودکان می تواند ناشی از عوامل مادرزادی، ضربه به سر، داروها، بیماری های دوران کودکی، عفونت گوش میانی، ناهنجاری های کانال گوش یا عملکرد ضعیف گوش باشد.
کلام آخر
اگر گوش سنگین شد، فورا آن را درمان کنید. شنوایی سنجی یکی از رایج ترین روش های تشخیص کم شنوایی و کم شنوایی است. بسته به نتایج آزمایش، شنوایی شناس سمعک های مختلفی مانند سمعک یا کاشت حلزون را توصیه می کند. مدت زمان لازم برای شستن گوش و علل گوش درد و گلو درد یک طرفه از دیگر مقالات سایت ماست.
سوالات متداول
علت سنگین شدن گوش در جوانی چیست؟
در جوانی میتواند به دلیل عفونت، انسداد جرم گوش، یا مشکلات عصبی باشد که نیاز به بررسی دقیق دارد.
آیا درمان خانگی سنگینی گوش با طب سنتی امکانپذیر است؟
بله، روشهایی مثل استفاده از بخور، روغن گرم، یا قطرههای طبیعی ممکن است مؤثر باشند.
درمان قطعی سنگینی گوش راست یا چپ چیست؟
بسته به علت، ممکن است از قطرههای گوش، دارو استفاده شود.
مقاله خیلی خوبی بود، مرسی که به این مسائل پرداختهاید! سنگینی گوش و احساس فشار در گوش همیشه خیلی آزاردهنده هستن و خوشحالم که راهحلهای خانگی برای درمان این مشکلات رو توضیح دادید. مثلاً سنگینی سر و گرفتگی گوش یا سنگین شدن گوش در سرماخوردگی، خیلی سوالبرانگیز هست و تو نینی سایت هم خیلی در موردش صحبت شده بود. احساس پری گوش یا هوا گرفتن گوش هم که خیلیا تجربه میکنن، و شما به خوبی به این موضوعات پرداختید. گرفتگی بینی و گوش هم معمولاً دستبهدست هم میره و خوشحالم که به این نکات هم اشاره کردید. دمتون گرم که این مقاله مفید رو نوشتید! 🙏🌟
این مطلب واقعا عالی بود و به تمام سوالاتم جواب داد! از درمان خانگی سنگینی گوش گرفته تا درمان سنگینی گوش دکتر خیراندیش، همه چیز رو به خوبی توضیح داده بودن. علت سنگینی گوش راست هم برام روشن شد. درمان قطعی سنگینی گوش و درمان سنگینی گوش با طب سنتی هم بسیار مفید بود. سنگینی گوش نشانه چیست رو هم خیلی خوب توضیح داده بودن. حتی قطره برای سنگینی گوش و سنگینی گوش نی نی سایت هم بررسی شده بود. واقعا ممنون از این اطلاعات کامل و مفید! 😊👂✨