سندرم گوش موسیقی (MES)
سندرم گوش موسیقی (MES)
سندرم گوش موسیقی (MES) وضعیتی است که در آن شما بدون منبع خارجی به موسیقی گوش می دهید یا آواز می خوانید. ممکن است نگران باشید که MES ممکن است نشانه اولیه زوال عقل باشد. اگرچه این وضعیت می تواند ناراحت کننده باشد، اما مطمئن باشید که بیماری گوش موسیقی نشانه زوال عقل نیست. اما به احتمال زیاد نتیجه از دست دادن شنوایی است.
سندرم گوش موزیکال (MES) زمانی است که شخصی موسیقی را بدون منبع خارجی می شنود. برخی سازها به سادگی نواخته می شوند. برخی دیگر با نواختن موسیقی پیچیده به سازهای مختلف گوش می دهند.
در مورد MES، ملودی به نظر می رسد که از یک جهت خاص می آید، بنابراین به وضوح داخلی نیست.
سندرم گوش موزیکال چیست؟
MES وضعیتی است که باعث ایجاد توهم شنیدن موسیقی می شود و اغلب با کاهش شنوایی همراه است. این وضعیت غیر معمول نیست، اما به ندرت تشخیص داده می شود. مکانیسم دقیق MES هنوز ناشناخته است.
مغز اطلاعاتی را از گیرنده های محیطی جمع آوری می کند تا به شما در درک جهان کمک کند. هنگامی که شنوایی شما مختل می شود، مغز آماده نادیده گرفتن این حس به راحتی نیست و بنابراین توهمات شنوایی منجر به اختلال در درک صدا می شود.
مغز در ازای دریافت کم یا هیچ چیزی از گیرنده شنوایی، شکاف ها را با اطلاعات قبلی پر می کند و می تواند صداهایی تولید کند. در مورد MES، مغز صدایی را که می شنوید انتخاب می کند.
MES شبیه وزوز گوش، صدای زنگ، وزوز یا سوت همراه با کم شنوایی است. MES گاهی اوقات وزوز موزیکال نامیده می شود.
آیا سندرم گوش موسیقی شایع است؟
مطالعات منتشر شده در مجلات نشان می دهد که تنها حدود 20 درصد از بیماران مبتلا به وزوز گوش، سندرم گوش موسیقی را تجربه می کنند. این بدان معنی است که تقریباً 3٪ از جمعیت عمومی از این وضعیت رنج می برند، اما احتمالاً کمتر گزارش شده است زیرا افرادی که MES را تجربه می کنند نگران هستند که اگر کسی متوجه وضعیت آنها شود، فکر می کند که روان پریشی است.
در واقع، دکتر نیل باومن اصطلاح سندرم گوش موسیقی را ابداع کرد و سال ها در مورد این بیماری تحقیق کرده است. من از بسیاری از بیماران MES شنیده ام که معتقدند این تعداد از 10 درصد جمعیت عمومی بیشتر است.
در حالی که وزوز گوش در مردان شایع تر است، MES در زنان شایع تر است.
علل سندرم گوش موزیکال چیست؟
وقتی چیزی را می شنوید، ترکیبی از ورودی صدا، تفسیرهای مغزی و فرافکنی های مغزی را تجربه می کنید. ورودی صدای بلند میزان پیش بینی مورد نیاز مغز را کاهش می دهد.
اگر ورودی صوتی کافی دریافت نمی کنید، مغز شما باید برای دریافت ورودی صوتی بیشتر کار کند. هر چه افت شنوایی شدیدتر باشد، بار مغز بیشتر می شود و مغز نیاز بیشتری به پر کردن خلاء دارد. از قضا، شایع ترین فرضیه برای علت MES این است که مغز از محرومیت حسی خسته می شود و به خودی خود شروع به تولید صدا می کند.
اگرچه مکانیسم MES به خوبی شناخته نشده است، اما دلایل احتمالی وجود دارد.
از دست دادن شنوایی
توهمات شنوایی اغلب به دلل کم شنوایی ایجاد می شود. اما همیشه نمی توان علت را تعیین کرد. البته وجود MES در ترکیب با سایر بیماری ها مانند زوال عقل نیز امکان پذیر است.
کاشت حلزون
مطالعات نشان داده اند که گاهی اوقات کاشت یا برداشتن لگن می تواند باعث MES شود. ارتباط بین پلورال افیوژن و MES به خوبی مورد مطالعه قرار نگرفته است و بنابراین اطلاعات محدود است.
داروها
برخی از داروها می توانند باعث توهم شوند، از جمله توهمات شنوایی و شامل شنیدن صدا یا موسیقی. داروها به ندرت باعث MES می شوند. اگر فکر می کنید داروی شما باعث این امر شده است، فوراً در مورد تنظیم یا تغییر دوز خود با پزشک خود صحبت کنید.
سندرم گوش موسیقی چگونه درمان می شود؟
اگر فکر می کنید مبتلا به MES هستید، مهم است که برای تشخیص صحیح به پزشک خود مراجعه کنید. در حال حاضر هیچ درمان استانداردی برای MES وجود ندارد. MES اهمیت کمتری نسبت به وزوز گوش دارد. با این حال، راه هایی برای کاهش اثرات وزوز گوش وجود دارد، مانند وزوز گوش.
مدیریت استرس
استرس می تواند علائم را بدتر کند، بنابراین یافتن راه هایی برای کاهش استرس می تواند شدت PMS را کاهش دهد. به عنوان مثال، تنفس عمیق می تواند بدن را آرام کند، اما همچنین توجه را از OC دور می کند و در صندلی عقب قرار می گیرد. برخی از بیماران در زمینه درمان شناختی رفتاری نیز موفق بوده اند.
سمعک
درمان کم شنوایی می تواند علائم را تسکین دهد. گاهی اوقات می توان شنوایی را با استفاده از سمعک بهبود بخشید.
درمان شناختی رفتاری
درمان شناختی رفتاری (CBT) موسیقی را متوقف نمی کند، اما می تواند به شما در کنار آمدن با آن کمک کند. اساساً این روش شامل آموزش نادیده گرفتن موسیقی است.
دارو
داروهای زیر برای درمان MES استفاده می شود:
- داروهای کولینرژیک و گابا
- هالوپریدول: همچنین به عنوان یک آنتی سایکوتیک شناخته می شود.
- مهارکنندههای انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) utawa مهارکنندههای بازجذب سروتونین – نوراپی نفرین (SNRIs)
همه داروها عوارض جانبی دارند، بنابراین قبل از تصمیم گیری در مورد استراتژی درمانی، همه گزینه ها و اقدامات احتیاطی را با پزشک خود در میان بگذارید.
MES به عنوان عارضه جانبی حدود 300 دارو گزارش شده است که برخی از آنها رایج و کمتر شناخته شده هستند. با این حال، هیچ تغییری را به تنهایی انجام ندهید. اگر فکر می کنید MES یک عارضه جانبی داروهای فعلی شما است، با پزشک خود مشورت کنید.
تغییر سبک زندگی
علاوه بر تغییر داروها و سمعکها، تغییرات کوچکی در زندگی روزمرهتان وجود دارد که میتواند به کاهش علائم MES کمک کند.
موارد دیگری که می تواند به شما در توسعه گوش موسیقی کمک کند عبارتند از:
- یوگا
- رفتار درمانی
- تمرینات تنفس عمیق
برخی از فعالیت ها می توانند به کاهش استرس کلی مرتبط با MES کمک کنند، مانند:
- رایحه درمانی
- ماساژ درمانی
- یوگا در تای چی
- ورزش منظم، از جمله کشش
اگر در برخورد با MES مشکل دارید، با پزشک خود صحبت کنید. گوش دادن به موسیقی به دلیل استرس در مرکز شنوایی مغز نوعی ناراحتی ایجاد می کند، اما این یک اختلال روانی یا علامت زوال عقل نیست و معمولا علت آن پیدا نمی شود.
اگر دچار MES هستید، به پزشک خود مراجعه کنید تا از دست دادن شنوایی یا بیماری دیگری که باعث ایجاد مشکل شده است را رد کند.
وزوز گوش در مقابل سندرم گوش موزیکال
رفتن به کنسرت و بیرون رفتن می تواند یک تجربه هیجان انگیز باشد. اما اگر بعد از پایان برنامه صدای زنگ خفیفی در گوش خود شنیدید، پدیده ای به نام وزوز گوش است و نشانه کم شنوایی است. این وضعیت زمانی رخ می دهد که صدای با شدت بالا به سلول های مویی ریز که روی گوش قرار دارند آسیب می زند.
قرار گرفتن طولانی مدت در معرض صدای بالای 85 دسی بل (dB) می تواند باعث کاهش شنوایی شود. بسته به جایی که هستید، کنسرت ها اغلب 115 دسی بل یا بیشتر هستند. هرچه نویز بیشتر باشد آسیب بیشتر است.
صداهایی که با وزوز گوش می شنوید می تواند مداوم یا گاه به گاه باشد. همچنین ممکن است صداهای دیگری مانند سوت، سوت یا جیغ را بشنوید. در بیشتر موارد، وزوز گوش پس از جداسازی صوتی در عرض چند روز برطرف می شود.
چگونه صدای زنگ در گوش را متوقف کنیم؟
اگرچه وزوز گوش را نمی توان فورا درمان کرد، اما کارهایی وجود دارد که می توانید برای کاهش وزوز و استرس ناشی از آن انجام دهید:
- اگر می دانید با صداهای بلند سروکار دارید از محافظ شنوایی استفاده کنید.
- از چیزهایی که می توانند وزوز گوش را بدتر کنند، مانند صداهای بلند یا محرک هایی مانند کافئین، اجتناب کنید.
- به نویز سفید یا صداهای آرامش بخش گوش دهید: صداهای ملایم محیط می توانند به پوشاندن وزوز گوش کمک کنند.
- پریشان. به پادکست یا موسیقی ملایم گوش دهید. این صداها را با صدای کم پخش کنید، زیرا صدای زیاد می تواند مانند یک کنسرت به گوش شما آسیب برساند.
- یوگا و مدیتیشن تکنیک های آرامش بخش مفیدی هستند. از یک برنامه مدیتیشن برای کاهش استرس ناشی از وزوز گوش استفاده کنید.
وزوز گوش چقدر طول می کشد؟
قرار گرفتن در معرض صدای بلند می تواند باعث وزوز گوش موقت شود. این علائم معمولا در عرض 16 تا 48 ساعت ناپدید می شوند. در موارد شدید ممکن است یک یا دو هفته طول بکشد. قرار گرفتن طولانی مدت در معرض صداهای بسیار بلند نیز می تواند وزوز گوش را دوباره تحریک کند.
گاهی اوقات کم شنوایی می تواند به وزوز گوش تبدیل شود که بیش از شش ماه طول بکشد. این وضعیت باعث مشکلات مکرر و طولانی مدت می شود، اما به ندرت نشانه ناشنوایی یا بیماری است.
چگونه می توانم از وزوز گوش جلوگیری کنم؟
تحقیقات نشان می دهد که حتی زمانی که پوسیدگی گوش از بین می رود، آسیب طولانی مدت باقی می ماند.
هنگام رفتن به کنسرت از محافظ شنوایی استفاده کنید.
اگر فکر می کنید کم شنوایی دارید، آزمایش شنوایی بدهید.
مشخص کنید کدام صداها باعث آسیب شنوایی می شوند و از آنها اجتناب کنید، از جمله کنسرت، موتور سیکلت و موسیقی بلند.
آیا باید به پزشک مراجعه کنم؟
هیچ درمانی برای وزوز گوش وجود ندارد، اما تحقیقات در مورد این وضعیت ادامه دارد. یک متخصص گوش آماده است تا به شما در حل مشکلات استرس طولانی مدت ناشی از وزوز گوش کمک کند. اگر شنوایی بیش از یک هفته ادامه داشت، به پزشک مراجعه کنید. اگر صدای زنگ در گوش با کاهش شنوایی یا سرگیجه همراه است، در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.
مطالب مرتبط
علت صدای ضربان قلب در گوش چیست؟
کم شنوایی مادرزادی و هر آنچه که باید بدانید!