سکته گوش چیست؟

-سکته-گوش.jpg

تعریف سکته گوش

کم شنوایی در یک گوش که به طور ناگهانی یا طی چند روز رخ می دهد، سکته گوش یا کم شنوایی ناگهانی نامیده می شود. این بیماری بیشتر در افراد بین 30 تا 60 سال دیده می شود و اکثر آنها معمولاً قابل درمان هستند. برخی از افراد مبتلا به کم شنوایی به مرور زمان شنوایی خود را از دست می دهند. به همین دلیل باید آن را جدی بگیرید و به محض مشاهده این بیماری به پزشک مراجعه کنید.

می دانیم که پذیرش این نوع بیماری آسان نیست و ممکن است با خود بگویید که این اتفاق برای من نمی افتد، اما حقیقت این است که شما هم می توانید به آن مبتلا شوید. در این راه توصیه ما به شما این است که برای شناخت ناشنوایی ناگهانی، علل و روش های درمان آن قدم بردارید تا بتوانید سلامت گوش خود را کنترل کنید. برای دانستن بیشتر، با این مقاله  از وبسایت دکتر فرامرز معماری همراه باشید.

چه عاملی باعث سکته گوش می‌شود؟

سکته گوش (Ear stroke) فقط برای افراد مسن و سالخورده نیست. سکته مغزی یا ناشنوایی فقط برای افراد مسن نیست. اساساً همه افراد شانس مساوی برای ابتلا به این بیماری دارند. علل سکته در گوش هنوز ناشناخته است. با این حال، معمولاً ناشی از عفونت ویروسی است که به عصب شنوایی یا گوش داخلی حمله می کند. به عنوان مثال: بیماری آنفولانزا می تواند باعث کاهش شنوایی ناگهانی شود.

یکی دیگر از دلایل سکته گوش انسداد رگ های خونی است. این شبیه به سکته مغزی است که در آن عصب شنوایی در اثر خون رسانی غیرطبیعی آسیب می بیند. سایر علل کمتر شایع عبارتند از اختلالات خودایمنی، تومورها، آسیب های سر، قرار گرفتن در معرض داروهای خاصی که برای درمان سرطان یا عفونت های جدی استفاده می شوند و اختلالات عصبی مانند مولتیپل اسکلروزیس.

سکته گوش چه علائمی دارد؟

به طور کلی، 90 درصد از بیماران مبتلا به  سکته گوش، تنها یک گوش  آنها مبتلا میشود. گاهی اوقات وقتی از خواب بیدار می شوند، نمی شنوند که می گویند گوش هایشان کر یا کیپ شده است. آنها همچنین ممکن است هنگام استفاده از هدفون یا نگه داشتن گوشی روی گوش آسیب دیده متوجه کاهش شنوایی شوند. کاهش شنوایی ناگهانی گاهی اوقات به دلیل صداهای بلند ایجاد می شود. در بیشتر موارد، سکته گوش با وزوز گوش همراه است.

نشانه های سکته گوش

اگر دچار وزوز گوش ناگهانی یا کم شنوایی شدید، علائمی وجود دارد که باید از آنها آگاه باشید. اگر فردی مکالمات معمولی را در سطح زمزمه  بشنود یا صداهای مختلفی را مانند وزوز بشنود، ممکن است دچار سکته گوش شده باشد. . همچنین، اگر اول صبح از خواب بیدار می شوید و احساس می کنید صدایی نمی شنوید، یا وقتی با تلفن صحبت می کنید، ناگهان احساس می کنید چیزی نمی شنوید یا پس از شنیدن ناگهانی صدایی، شنوایی شما مختل می شود.  تجربه این حالت ها می تواند نشانه ای از سکته گوش باشد.

سکته گوش در کودکان

سکته گوش یا ناشنوایی ناگهانی می تواند در نتیجه عفونت یا آسیب در بدو تولد رخ دهد. ممکن است نتوانید به راحتی تشخیص دهید که آیا فرزندتان مشکلی دارد یا خیر. بنابراین، بهتر است در صورت وجود شرایط زیر در کودکان آزمایش انجام شود.

  • اگر صحبت و گفتارها را نمی فهمد
  • او سعی نمی کند کلمات را بیان کند.
  • به صداهای غیرعادی یا ناگهانی واکنش نشان نمی دهد.
  • عفونت گوش یا مشکل تعادل داشته باشد

درمان قطعی سکته گوش

اگر درمان سکته گوش زودهنگام در نظر گرفته شود، شانس بهبودی بالاست. ابتدا پزشک سعی می کند قبل از درمان علت کم شنوایی را بیابد. یکی از رایج ترین درمان ها استفاده از استروئیدها (کورتون ها) است. استفاده از کورتون تورم و التهاب را کاهش می دهد. اگر علت سکته گوش عفونت گوش باشد. پزشک ممکن است آنتی بیوتیک یا کورتیکواستروئید به تشخیص خود تجویز کند. اگر با این روش ها به بیمار کمک نشود، ممکن است از سمعک  ناشنوایی استفاده شود.

به طور کلی میزان کم شنوایی ناشی از سکته در گوش به چند دسته تقسیم می شود:

  • افت شنوایی سطحی
  • افت شنوایی متوسط
  • افت شنوایی شدید
  • فت شنوایی عمیق

سمعک مناسب با توجه به میزان کم شنوایی و سن فرد و همچنین عوامل دیگر تجویز می شود.

سکته گوش چقدر طول می‌کشد؟

کری گوش بیماری است که با شنیدن نام آن می ترسیم شنوایی را برای همیشه از دست بدهیم. این ترس کاملا منطقی و قابل درک است، اما بد نیست بدانید که بیماران مبتلا به این عارضه در اکثر مواقع ظرف یک یا دو هفته خود به خود درمان می شوند و حدود 80 درصد بیمارانی که درمان را شروع می کنند، با دارو درمان می شوند. اما متاسفانه گاهی درصد کمی از افرادی که درمان را شروع می کنند نتیجه ای نمی گیرند و در نهایت با ناشنوایی دائمی مواجه می شوند.

آزمایشات و مراحل تشخیص سکته گوش

در ابتدا با مراجعه به پزشک آزمایشات ساده و ابتدایی انجام می شود تا مشخص شود این مشکل به دلیل وجود چرک و موم های گوش است یا خیر، یعنی صدا به قسمت های داخلی گوش نمی رسد. ، یا  فرد دچار سکته گوش شده است. هنگامی که پزشک متخصص تشخیص داد که فرد در آزمایش اولیه دچار  سکته گوش شده است، آزمایشات دیگری از جمله آزمایش خون، تصویربرداری، MRI و سایر آزمایش‌های مربوط به تعادل فرد مورد نیاز است.

نتیجه گیری

سکته مغزی یکی از بیماری ها و مشکلاتی است که در بین مردم چندان شناخته شده نیست. به همین دلیل بسیاری از افراد هنگام بروز علائم این بیماری از مراجعه به پزشک اجتناب می کنند و آن را عفونت داخلی یا آلرژی می دانند. این می تواند بسیار خطرناک باشد. دکتر فرامرز معماری با بهترین و مجرب‌ترین کادر، درخیابان سعادت آباد، آماده خدمت رسانی به شما عزیزان است. در صورت بروز هر گونه علائم و نشانه بیماری گوش مانند سکته گوش، فقط کافی است به این کلینیک مراجعه کرده و از خدمات مدرن آن بهره‌مند شوید.

5/5 - (2 امتیاز)

پاسخ دادن

آدرس ایمیل شما منتشر نمی شود.


آخرین های وبلاگ

کلیه حقوق این سایت برای دکتر فرامرز معماری محفوظ می باشد.