بی حسی لاله گوش و 6 دلیل آن
بی حسی در لاله گوش می تواند نتیجه برخی اختلالات در بدن باشد که سیستم شنوایی را نیز درگیر می کند. این عارضه در اثر آسیب به برخی از قسمت های سیستم عصبی ایجاد می شود. بیحسی درلاله گوشها یا به تعبیر برخی افراد مور مور شدن گوش چپ و راست میتواند نشانهای از برخی بیماریهای جدیتر باشد. این مشکل باید توسط پزشک متخصص (معمولا متخصص گوش و حلق و بینی یا مغز و اعصاب) بررسی شود تا از آسیب بیشتر جلوگیری شود. اگر در یک یا هر دو گوش خود دچار بی حسی یا گزگز شدید، حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید. این می تواند نشانه بسیاری از شرایط پزشکی باشد. در واقع، برخی از بیماری های زمینه ای می تواند باعث بی حسی گوش به عنوان یکی از علائم آنها باشد. بی حسی شدن لاله گوش ممکن است یک عارضه ساده به نظر برسد، اما یک علامت خطر جدی است! دلایل مختلفی می تواند منجر به این عارضه شود که یکی از آنها مشکل در عصب صورت است. در این مقاله از وبسایت دکتر فرامرز معماری می خواهیم در مورد علل این نوع بی حسی و همچنین علائم و راه های درمان آن صحبت کنیم؛ با ما همراه باشید.
تعریف بی حسی لاله گوش
بی حسی لاله گوش به از دست دادن جزئی یا کامل حس اشاره دارد و می تواند نشانه ای از اختلال در عملکرد سیستم عصبی یا بروز برخی علائم دیگر در بدن باشد. افراد مبتلا به بی حسی نمی توانند لمس، درد، دما یا لرزش را در ناحیه گوش احساس کنند. دلایل مختلفی برای بی حسی لاله گوش می تواند وجود داشته باشد، بنابراین نمی توان نسخه واحدی برای چنین مشکلی تجویز کرد. در صورت بروز چنین مشکلی نباید ذهن شما به سرعت به سمت بیماری های بدخیم برود و از آن غافل نشوید.
علت شایع بی حسی گوش چیست؟
بی حسی گوش می تواند ناشی از عوامل مختلفی باشد. عوامل متعددی از جمله جرم گوش تا سکته مغزی و آسیب عصبی باعث بروز چنین عارضه ای می شوند. در زیر به بررسی مهم ترین علل بی حسی لاله گوش می پردازیم.
1.بی حسی لاله گوش به دلیل آسیب به اعصاب حسی
اعصاب حسی اطلاعات حسی را از اعضای بدن به سیستم عصبی مرکزی منتقل می کنند. به عنوان مثال، هنگامی که گوش های شما در زمستان در بیرون احساس سردی می کنند، این احساس با فعالیت عصبی آشکار می شود. اگر عصب حسی گوش آسیب دیده باشد، ممکن است در احساس درد در گوش مشکل داشته باشید. آسیب به اعصاب حسی یکی از علل شایع بی حسی گوش است.
2.بی حسی گوش در اثر عفونت گوش میانی
اگر گوش میانی شما عفونی شده باشد، می تواند علائم دیگری به جز بی حسی گوش ایجاد کند. این علائم و نشانه ها شامل موارد زیر است:
- کم شنوایی
- درد گوش
- فشار مداوم داخل گوش
- احساس کیپی گوش
- ترشحات چرکی
3.بی حسی گوش در اثر انسداد مجرای شنوایی خارجی گوش
در بسیاری از موارد، جرم گوش می تواند سفت شود. سخت شدگی جرم گوش باعث انسداد مجرای خارجی گوش می شود. این مشکل در نهایت می تواند منجر به بی حسی لاله گوش شود.
4.گوش شناگر
وقتی آب وارد گوش می شود، محیطی مناسب برای رشد باکتری ها و قارچ ها ایجاد می کند. عفونت مجرای گوش خارجی که به نام گوش شناگر نیز شناخته می شود، می تواند باعث بی حسی گوش شود.
5.بی حسی لاله گوش بر اثر وجود اجسام خارجی
وجود اجسام خارجی مانند حشره در گوش می تواند باعث بی حسی گوش شود. همچنین این مشکل می تواند باعث کاهش شنوایی، گوش درد و عفونت شود. در صورت وجود جسم خارجی در گوش، مراجعه به پزشک متخصص برای برداشتن آن ضروری است و اقدامات خودسرانه می تواند منجر به آسیب های جدی تری شود.
6.دیابت و ارتباط آن با بی حسی گوش
افراد مبتلا به دیابت که این بیماری را با مدیریت نمی کنند، ممکن است به نوروپاتی محیطی مبتلا شوند. نوروپاتی محیطی در اثر آسیب به سیستم عصبی محیطی ایجاد می شود که اطلاعات را از سیستم عصبی مرکزی در سراسر بدن انتقال می دهد. نوروپاتی محیطی می تواند باعث گزگز و بی حسی در اندام ها و صورت شما از جمله گوش ها شود.
تشخیص دلیل بی حسی گوش
برای تشخیص علت بی حسی لاله گوش، باید تمام علائم و مشکلات خود را با پزشک خود در میان بگذارید. این به این دلیل است که پزشک شما باید علائم فیزیکی فراتر از گزگز یا بی حسی در گوش شما را بداند. قبل از مراجعه به پزشک، حتماً تمام علائم و نشانه های خود را بررسی کنید. اگر هر یک از علائم ذکر شده در زیر را دارید؛ باید فوراً به پزشک مراجعه کنید و دلیل بی حسی گوش خود را پیدا کنید:
- ترشحات چرکی یا آبکی از گوش
- مسدود شدن یا جاری شدن بینی
- صدای زنگ یا وزوز در گوش شما
- سوزن سوزن شدن یا بی حسی در سایر قسمت های بدن شما
- بی حسی صورت
- سرگیجه
- حالت تهوع
- اختلال بینایی
درمان بی حسی لاله گوش چگونه انجام میشود؟
در برخی موارد، بی حسی لاله گوش خود به خود بهتر می شود. اگر این گزگز و بی حسی در لاله گوش برای مدت طولانی ادامه یابد، باید به پزشک مراجعه کرده و برای درمان تخصصی اقدام کنید. اولین قدم در روند درمان وزوز گوش، یافتن علت آن است. تعیین دارو در مرحله بعد و با تشخیص پزشک متخصص می تواند برای بهبودی شما در نظر گرفته شود.
کلام آخر
بی حسی یا گزگز در لاله گوش علامتی است که می تواند ناشی از عوامل مختلفی باشد، از عفونت شایع گوش گرفته تا بیماری منیر. بنابراین هنگامی که با پزشک خود در مورد بی حسی یا سوزن سوزن شدن گوش خود صحبت می کنید، مطمئن شوید که تمام علائمی را که تجربه می کنید به طور دقیق شرح داده اید. حتی اگر به نظر ارتباط مستقیمی با بی حسی گوش نداشته باشد. بی حسی لاله گوش معمولاً به دلیل مشکلات شنوایی و سیستم عصبی ایجاد می شود و باید توسط پزشک گوش و حلق و بینی بررسی شود. بد نیست بدانید دیابت و قند خون بالا از دیگر علل بی حسی لاله گوش هستند که در برخی افراد ممکن است رخ دهد و مشکل ساز شود که با مصرف دارو و کاهش سطح قند خون قابل حل است.